Home PageNoviceDOPUST Z NAŠIMI KUŽKI

In:Novice

Pred nami je končno vroče poletje in z njim težko pričakovan dopust. Zato smo ti pripravili 5 koristnih nasvetov na kaj moraš biti pozoren/na poti, da boš s svojimi ljubljenčki užival/a v brezskrbnem dopustu. No pa začnimo…

 1. Med samim potovanjem poskrbi za redne postanke, katere izkoristi za daljši sprehod, razgibavanje, opravljanje potrebe in pitje vode. Med dopustovanjem poskrbi, da tvoj štirinožni prijatelji ne bo izpostavljen poletni pripeki. Ohlaja se namreč skozi jezik, ki ima v primerjavi s človeško kožo veliko manjšo površino. Zaradi tega se psi ohlajajo počasneje in posledično težje prenašajo vročino.

 

 1. Pred potovanjem pripravi ustrezne dokumente, ki jih tvoji kosmatinčki na poti v tujino potrebujejo. Ne pozabi na veljavni potni list za hišne živali, vsi psi in mačke pa morajo biti tudi mikročipirani. Pred odhodom na dopust je živalice zaradi morebitnih težav s prebavo, priporočljivo razglistiti (tablete lahko kupiš pri veterinarju ali v lekarni). Ne pozabi jih zaščititi tudi proti zunanjim zajedavcem kot so bolhe, klopi, komarji…

 

 1. Ne smemo pozabiti, da je lahko sprememba okolja za naše štirinožne prijatelje stresna.  Zato ti ob  nakupu hladilnega mazila Petvital podarimo vzorec relax prehranskega dopolnila. Priporočljivo je tudi, da kužek najde svoj prostor, kjer se bo počutil udobno in domače. Pri tem igra pomembno vlogo njegova pasja postelja, katera ima vonj po njemu in mu je zato domača. Zato poskrbi, da s seboj vzameš tudi njegovo ležišče.

 

 1. Tudi živali imajo lahko med potovanjem težave s slabostjo. Če imajo omenjeni problem, jim priskrbi sredstvo proti slabosti. Na potovanje vzemi le zdrave živali.  Zelo dobro je tudi vedeti, kje na ciljni destinaciji se nahaja najbližji veterinar. Ko si pripravljaš zalogo hrane in vode ne pozabi na vašega psička in mu s seboj vzemi hrano na katero je navajen.

 

 1. Zaradi varnosti ga imej med sprehajanjem vedno pod nadzorom in pripetega na povodcu. Novo okolje je zanj zanimivo in lahko kaj hitro pobegne ali steče na cesto.
  Pri LOOMPU izdelujemo različne ovratnice in oprsnice, glede na potrebe kužkov in zahteve njihovih lastnikov. V primeru, da ti kosmatinček uide ali se ti izgubi, ti ponujamo ODLIČNO REŠITEV! Na pasjo ovratnico ali oprsnico vam  lahko IZVEŽEMO njegovo ime z tvojo telefonsko številko. Tako ti ga bo najditelj brez težav vrnil.

In še nekaj pomembnega….

Kako lahko svojemu loompu zagotoviš, da bo užival brezskrbno na počitnicah brez opeklin? Enostavno!

Priporočamo uporabo super negovalnega mazila s hladilnim učinkom za vroče poletne dni. Pozorni bodimo na vroč asfalt! Ljudje pozabimo, da nas obutev varuje pred žgočimi tlemi, medtem ko psički direktno stopajo po razgretem asfaltu. Pozorni bodimo tudi na drugo podlago, ki se zelo segreje in lahko opeče tačke – skale, pesek.
 

Ob nakupu hladilnega mazila Petvital pa ti zraven podarimo še vzorček relax prehranskega dopolnila. Za potovanje brez stresa.

Učinki mazila:

 • Ščiti blazinice in kožo na šapah pred vlago in izsuševanjem.
 • Neguje razpokane in obrabljene blazinice (tudi v primeru blagih odrgnin).
 • Deluje hladilno.
 • Neguje smrčke, kjer je dlaka redkejša.
 • Neguje suho kožo uhljev.

Uporaba: V namen zaščite mazilo nanesite na čiste in suhe blazinice in kožo med blazinicami pred vsakim sprehodom. Za nego tačk nanesite mazilo po sprehodu oz. večkrat dnevno. Mazilo lahko nanesete na blage odrgnine in opekline. Deluje hladilno, vlaži prizadeto mesto ter pomaga pri celjenju. V primeru hudih opeklin, poškodb blazinic ter bolečih vnetji se pred nanosom mazila PetVital posvetujte z veterinarjem.

 
Želimo ti nepozabne dopustniške dogodivščine z tvojimi Loomp-i!

Leave a Reply