Oprsnica proti vlečenju FRONT CLIP – sprednje pripenjanje

24,90 31,90 

Počisti
Compare
SKU: . Category: , .

Deli s prijatelji

pinterest google

Product Description

Vlečenje na sprehodu je neprijetno tako za lastnika kot za psa. Pes, ki vleče, lahko postane hitreje vznemirjen. Zaradi napetosti, ki jo čuti, se zaganja in laja na druge pse ter ljudi.
Front Clip oprsnice proti vlečenju Loomp vam bodo omogočile bolj prijazen, zanesljiv in hkrati nežen nadzor nad psom in predvsem bolj sproščene sprehode z vašim kosmatincem!

ZA KOGA JE PRIMERNA OPRSNICA Front Clip LOOMP?

 • ZA VSE LASTNIKE PSOV, še posebej pa tistih, ki vlečejo na sprehodu.
 • NOSEČNICE NA SPREHODU S PSOM: Še posebej je primerna za lastnice psov, ki pričakujejo dojenčka. Za nosečnice, ki sprehajajo psa je zelo pomembno, da jih pes ne potegne preveč ali da jim recimo ne zdrsne pozimi na snegu in ledu.
 • MLADE MAMICE NA SPREHODU: Zelo uporabna je za sprehajanje psa ob vozičku z otrokom, saj pes lepo hodi zraven. Nekateri psi še vedno vlečejo, a z veliko manjšo silo.
 • STAREJŠI LJUDJE: Prav pride tudi za starejše ljudi, ki sprehajajo pse, saj tako psa lažje držijo in obvladajo. Zaradi manjše moči vlečenja ali cuka je tudi manjše tveganje za poškodbe.
 • OSEBE Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI: Ljudje, ki imajo npr. poškodbe rame, zapestja, hrbtenice, kolena ipd. ali kakšno bolezen, zaradi katere imajo zmanjšano mišično moč ali bolečine, včasih težko zadržijo psa in jih lahko vlečenje in zaganjanje psa poškoduje.
 • LASTNIKI REAKTIVNIH PSOV: Primerna je za pse, ki lajajo, se zaganjajo v druge pse – t.i. reaktivne pse, saj se ob pravilnem delu na prijaznem sprejemanju drugih psov in/ali vajah samokontrole (odvisno od vzroka reaktivnosti- npr. strah/frustracija) reakcija psa relativno v hitrem času izboljša.
 • Kdaj in za koga NI primerna?
  Ni primerna za uporabo v pasjih športnih aktivnostih, npr. pri agilityju, teku s psom, pašnji itd.
  Oprsnico se uporablja le za na sprehod, ne puščamo je na psu, kadar nismo z njim, saj bi jo lahko zgrizel.
  Oprsnica ni namenjena za pripenjanje na raztegljivi-fleksi povodec.
  Oprsnica se lahko zaradi večje varnosti uporablja skupaj z ovratnico – povodec se pripne na obroček ovratnice in oprsnice hkrati.

KAKO IZMERITI PRAVILNO VELIKOST?
Izmerite obseg prsnega koša za sprednjimi tačkami (pod pazduhami).
V kolikor pride vaša mera v dve različni velikosti, izberite večjo.

obseg prsnega kosa

 

NASTAVLJANJE OPRSNICE – pomembno!

Zelo pomembno je pravilno nastaviti oprsnico pred prvo uporabo. Nepravilno nastavljena oprsnica lahko ovira psa pri hoji in se zatika, drgne ob lopatice.
Oprsnico se najprej raztegne na maksimalno velikost. Najprej se zategne okrog prsnega koša – ko se pes usede, mora biti prostega prostora za dva prsta. Šele zatem nastavimo prsni del. Ko se pes usede, mora biti na prsnem košu prostora za dva prsta.
Ko pes stoji, mora imeti oprsnica obliko obrnjenega Y. Povodec se pripne na zgornji del obročka na sprednjem delu.

Oprsnica naj ne bo prečvrsto nameščena in ne uporabljajte jo za dalj časa naenkrat. Psa za lepo hojo vedno pohvalite in vajo ponavljajte 10-20 minut. 

sprendje pripenjanje front clip2

Dodatne informacije

Velikost

XX-Small (38,5 cm – 48,5), X-Small (42 – 52 cm), Small (51 – 62 cm), Medium (61 – 71 cm), M/L (66 – 81 cm), Large (78,5 – 101,5 cm), Large L1 (81 – 101,5 cm), X-Large (99 – 127 cm)

Barva

Modra, Črna, Oranžna, Pikčasto-črna, Rdeča, Rjava, Rumena, Siva, Vijola

Podložena s flisom

DA, NE

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Oprsnica proti vlečenju FRONT CLIP – sprednje pripenjanje”