In:Novice

Ali ste vedeli , da lahko napačno oblikovana oprsnica povzroči več škode kot koristi.

Nepravilna oprema lahko vašemu kosmatincu povzroča nelagodje ali celo bolečino, s tem pa lahko vodi v vedenjske težave in telesne poškodbe psa. Ali bodo sprehodi prijetni in brez stresa je odvisno od opreme, ki jo izberete vi.

Pri Loompu izdelujemo oprsnice SPORT, ki omogočajo neovirano gibanje ramenskega predela. Hkrati pa ne povzročajo drgnjenja za sprednjimi nogami, saj so oprsnice Loomp daljše od običajnih.

Strokovna raziskava (celotno raziskavo si lahko preberete na spodnji povezavi) je med drugim razkrila, kako pomembno je neovirano gibanje ramenskega predela. Neoviran ramenski predel omogoča pravilno in nemoteno gibanje psa. To pomeni, da okoli lopatic oz. prsnega dela v vodoravni legi ni nobenih trakov. Pasji fizioterapevti zato odsvetujejo uporabo opreme, ki imajo v ramenskem ali prsnem delu vodoravne trakove, saj take oprsnice vplivajo na naravno gibanje lopatic. 

Prednosti LOOMP SPORT oprsnic:

Ne pritiska na ramenski obroč. Kakršenkoli pritisk na mišice sprednjih nog omejuje gibanje in lahko vodi v preobremenitev sprednjega dela. (Bolečine in zategnjenost mišic) Narejena je v obliki črke Y, kar pomeni da NE leži na mehkem delu vratu (sapniku), ampak na prsnem košu. Če pes na povodcu sunkovito potegne oprsnica pritisne na pleča in kosti, ter s tem pa prepreči morebitne poškodbe mehkega dela vratu. Oprsnice so daljše od običajnih, zato ne drgnejo psa za sprednjimi nogami. Drgnjenje za sprednjimi nogami povzroča poškodbe kože in bezgavk, ki se nahajajo v tem predelu. Hkrati pa so oprsnice Loomp oblazinjene in podložene z zračnim in mehkim materialom. Ne poškodujejo in ne lomijo pasje dlake. Oprsnica je pralna pri 30°C. Primerne za kratkodlake, dolgodlake in gole pse. Oprsnice za pse se poljubno regulirajo na hrbtnem delu. Podložena oprsnica za psa ublaži obremenitve na prsni koš. Različne velikosti oprsnic (XXS – XXL). Pestra izbira različnih barv. Oprsnice se ujemajo s povodci in ovratnicami Loomp. Oprsnice Loomp so narejene v Sloveniji.

Ko izbirate ustrezno oprsnico za vašega psa, bodite pozorni na to, kako oprsnica leži in da omogoča psu svobodno gibanje.

 

*Povzeto po študiji: https://www.tierphysio-jost.ch/2018/01/22/betrachtungen-zum-norwegergeschirr/

In:Novice

Vizija 3 sester, 2 loompov in ene strasti. Deliti najlepše trenutke skupaj z kosmatinci.

Naši štirinožni prijatelji so naš navdih, ki nas spravljajo v službo iz dneva v dan, za katere ustvarjamo barvite izdelke,  katere druži kvaliteta, stil in udobje.  Od ovratnic, povodcev, oprsnic, posod in dodatkov vas vsak dan navdušujemo z uporabo močnih, kvalitetnih in funkcionalnih produktov. Meseca januarja 2018 smo se prijavili na Javni razpis SOFINANCIRANJE INDIVIDUALNIH NASTOPOV PODJETIJ NA MEDNARODNIH SEJMIH V TUJINI – 2018, katerega so nam odobrili tik pred odhodom na svetovni sejem za male živali v Nurnbergu. Si morate misliti, kako smo bile tri sestrice vesele? Če bi lahko bi skočile do neba.

Udeležili smo se sejma INTERZOO 2018, ki je potekal od 8-11.5.2018 v Nurenbergu. Glavni namen udeležbe sejma je bil ustvarjanje  novih poslovnih stikov in sodelovanja z tujimi poslovnimi parterji za širitev našega podjetja na tuje trge.  Za izvedbo projekta so nam bila dodeljena sredstva v višini 6.095,46 EUR, v okviru Javnega razpisa »SOFINANCIRANJE INDIVIDUALNIH SEJEMSKIH NASTOPOV PODJETIJ NA MEDNARODNIH SEJMIH V TUJINI – 2018«. Cilj projekta je  širitev in prepoznavnost blagovne znamke LOOMP na tujih trgih. Naložbo sofinancirata: Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si)

Javni razpis »SOFINANCIRANJE INDIVIDUALNIH SEJMSKIH NASTOPOV PODJETIJ NA MEDNARODNIH SEJMIH V TUJINI – 2018« izvaja javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ter Evropski sklad za regionalni razvoj in sicer v okviru evropske kohezijske politike v Sloveniji (www.eu-skladi.si).

 

 

In:Novice

Končno smo dočakali toplejše dneve, kateri so idealni za gibanje na prostem in potepanja s tvojim Loomp-om. Vsekakor je to tudi primeren čas za spomladanske čistilne akcije, in pregled stare opreme in omare kaj tvoj kuža vse potrebuje.

Da bodo vajina potepanja še bolj sproščena, smo tudi pri Loomp-u pregledali vso opremo in naredili čistilno akcijo. Vzorčne modele smo znižali kar do -60%.

Tako bo tudi tvoj kosmatinček zasijal  to pomlad z TOP OPREMO LOOMP po NORO SUPER UGODNI CENI.

KLIK do znižanih izdelkov. 

 

P.s. Izdelek lahko naroči preko telefona 041 520 037 / 041 581 131 ali preko emaila info@loomp.si.

 

Hitro poglej v zalogo izdelkov (KLIK) in si čimprej naroči svojega favorita, saj je zaloga OMEJENA.

 

In:Novice

Pravilnik FACEBOOK nagradne igre Avtor: Loomp, 28.08.2017

1. člen: Organizator Organizator nagradne igre je Loomp, Urška Berlič s.p., Mengeška c. 66 a, 1236 Trzin (v nadaljevanju organizator)

2.člen: Namen nagradne igre Organizator objavlja nagradno igro v reklamne namene obiskovalcev Facebook strani https://www.facebook.com/loomp.pets

3.člen: Trajanje in potek nagradne igre. Nagradna igra poteka od poendeljka 28. avgusta 2017 do ponedeljka 4. septembra 2017 do 21.00 ure. Na Facebook strani Loomp https://www.facebook.com/loomp.pets/. Kandidati imajo možnost za sodelovanje v nagradni igri od 28. avgusta 2017 do ponedeljka 4. septembra 2017 do 21.00 ure.  Nagradna igra se zaključi z razglasitvijo nagrajenca v torek, 05. 09. 2017, ob 09. uri na spletnem mestu https://www.facebook.com/loomp.pets/

4.člen: Udeleženec nagradne igre Sodelujoči s sodelovanjem v nagradni igri sprejema pravila in se strinja, da bodo njegovi podatki v primeru izžrebanosti objavljeni na Facebook strani Loomp, ter da bo ob pozivu organizatorja posredoval podatke, potrebne za prevzem nagrade. Uporabniki, ki odgovorijo na nagradno vprašanje in delijo objavo sodelujejo v nagradnem žrebanju. Kršitelje bomo diskvalificirali. Nagradna igra je namenjena le fizičnim osebam, pravne osebe in s.p. v akciji ne morejo sodelovati. Sodelujejo lahko osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

5.člen: Nagrada je sestavljena iz 1x zeliščni sprej proti klopom Cay-Cvetka.

6.člen: Razglasitev nagrajenca Nagrajenec bo po končanem žrebanju, ki bo v torek, 05. 09. 2017, ob 09. uri objavljen na spletnem mestu https://www.facebook.com/loomp.pets/. Nagrajenec se mora na obvestilo o nagradi odzvati in organizatorju posredovati svoje osebne podatke: ime in priimek. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanje ni mogoča.

7.člen: Prijava nagrade davčnemu organu. Ker vrednost podeljene nagrade ne presega 42 €, nagrajenec ni dolžan posredovati svoje davčne številke. Nagrade ni potrebno prijaviti v davčno osnovo v davčnem letu. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če:

– se pojavi dvom o istovetnosti podatkov,

– nihče ne sodeluje

– se ugotovi, da je uporabnik v igri sodeloval v nasprotju s pravili in pogoji nagradne igre

8.člen: Žrebanje nagrajenca bo potekalo na naslovu organizatorja in pod nadzorom komisije, ki jo sestavlja Urška Berlič.

9.člen: Sprememba pravil Organizator igre si pridržuje pravico, da v vsakem trenutku spremeni pogoje nagradne igre, če to zahtevajo vsebinski, komercialni ali tehnični vzroki.

10.člen: Obvezujoča pravila Pravila so obvezujoča za organizatorja in druge osebe, ki so kakor koli povezane z izdajo nagrade, ter za udeležence, ki s sodelovanjem v nagradni igri priznavajo ta pravila in se obvezujejo, da jih bodo upoštevali. Pravila in pogoji nagradne igre so v času trajanja nagradne igre v celoti na vpogled na spletnem mestu www.loomp.si . Za tolmačenje posameznih členov tega pravilnika je pristojna komisija, ki za posamezna mnenja in druga pravna opravila imenuje in pooblasti pravno službo organizatorja. Morebitne napake v delu komisije in pri izvedbi igre bo komisija reševala pravočasno in v skladu z dobrimi poslovnimi običaji. V primeru hujše kršitve tega pravilnika lahko komisija razveljavi nagradno igro kot celoto in jo z ustreznimi popravki ponovi.

11.člen: Mladoletnost nagrajenca V primeru, da je nagrajenec oseba, mlajša od 18 let, mora nagrajenca zastopati oseba, starejša od 18 let, ki ima po zakonu in/ali na podlagi ustreznega pooblastila pravico, da to mladoletno osebo zastopa.

In:Novice

Pravilnik FACEBOOK nagradne igre Avtor: Loomp, 24.04.2017

1. člen: Organizator Organizator nagradne igre je Loomp, Urška Berlič s.p., Mengeška c. 66 a, 1236 Trzin (v nadaljevanju organizator)

2.člen: Namen nagradne igre Organizator objavlja nagradno igro v reklamne namene obiskovalcev Facebook strani https://www.facebook.com/loomp.pets

3.člen: Trajanje in potek nagradne igre. Nagradna igra poteka od torka 25. aprila 2017 do srede 26. aprila 2017 do 21.00 ure. Na Facebook strani Loomp https://www.facebook.com/loomp.pets/. Kandidati imajo možnost za sodelovanje v nagradni igri od 25 04. 2017 do 26. 04. 2017 do 21. ure. Nagradna igra se zaključi z razglasitvijo nagrajenca v četrtek, 27. 04. 2017, ob 09. uri na spletnem mestu https://www.facebook.com/loomp.pets/

4.člen: Udeleženec nagradne igre Sodelujoči s sodelovanjem v nagradni igri sprejema pravila in se strinja, da bodo njegovi podatki v primeru izžrebanosti objavljeni na Facebook strani Loomp, ter da bo ob pozivu organizatorja posredoval podatke, potrebne za prevzem nagrade. Uporabniki, ki odgovorijo na nagradno vprašanje in delijo objavo sodelujejo v nagradnem žrebanju. Kršitelje bomo diskvalificirali. Nagradna igra je namenjena le fizičnim osebam, pravne osebe in s.p. v akciji ne morejo sodelovati. Sodelujejo lahko osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

5.člen: Nagrada V nagradnem skladu so štiri nagrade – vsaka nagrada je sestavljena iz 2x vstopnica za film Pasji smisel življenja. Vstopnice veljalo za predstave od dneva štarta filma 27.4. (četrtek) do nedelje 30.4., veljajo za katerikoli Cineplexx po Sloveniji, za Kolosej Ljubljana in Kolosej Maribor.

6.člen: Razglasitev nagrajenca Nagrajenec bo po končanem žrebanju, ki bo v četrek, 27. 04. 2017, ob 09. uri objavljen na spletnem mestu https://www.facebook.com/loomp.pets/. Nagrajenec se mora na obvestilo o nagradi odzvati in organizatorju posredovati svoje osebne podatke: ime in priimek. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanje ni mogoča.

7.člen: Prijava nagrade davčnemu organu. Ker vrednost podeljene nagrade ne presega 42 €, nagrajenec ni dolžan posredovati svoje davčne številke. Nagrade ni potrebno prijaviti v davčno osnovo v davčnem letu. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če:

– se pojavi dvom o istovetnosti podatkov,

– nihče ne sodeluje

– se ugotovi, da je uporabnik v igri sodeloval v nasprotju s pravili in pogoji nagradne igre

8.člen: Žrebanje nagrajenca bo potekalo na naslovu organizatorja in pod nadzorom komisije, ki jo sestavlja Urška Berlič.

9.člen: Sprememba pravil Organizator igre si pridržuje pravico, da v vsakem trenutku spremeni pogoje nagradne igre, če to zahtevajo vsebinski, komercialni ali tehnični vzroki.

10.člen: Obvezujoča pravila Pravila so obvezujoča za organizatorja in druge osebe, ki so kakor koli povezane z izdajo nagrade, ter za udeležence, ki s sodelovanjem v nagradni igri priznavajo ta pravila in se obvezujejo, da jih bodo upoštevali. Pravila in pogoji nagradne igre so v času trajanja nagradne igre v celoti na vpogled na spletnem mestu www.loomp.si . Za tolmačenje posameznih členov tega pravilnika je pristojna komisija, ki za posamezna mnenja in druga pravna opravila imenuje in pooblasti pravno službo organizatorja. Morebitne napake v delu komisije in pri izvedbi igre bo komisija reševala pravočasno in v skladu z dobrimi poslovnimi običaji. V primeru hujše kršitve tega pravilnika lahko komisija razveljavi nagradno igro kot celoto in jo z ustreznimi popravki ponovi.

11.člen: Mladoletnost nagrajenca V primeru, da je nagrajenec oseba, mlajša od 18 let, mora nagrajenca zastopati oseba, starejša od 18 let, ki ima po zakonu in/ali na podlagi ustreznega pooblastila pravico, da to mladoletno osebo zastopa.

In:Novice

Pravila in pogoji sodelovanja v nagradnih igrah Loomp, Urška Berlič s.p., Mengeška c. 66 a, 1236 Trzin 1. Splošne določbe Organizator nagradnih iger na Facebook strani LOOMP je Loomp, Urška Berlič s.p., Mengeška c. 66 a, 1236 Trzin (v nadaljevanju organizator). Nagradne igre bodo potekale na Facebook strani LOOMP. https://www.facebook.com/loomp.pets/ 2. Trajanje nagradne igre Trajanje vsake posamezne nagradne igre bo določeno vsakič znova (posebej za vsako nagradno igro) in objavljeno na Facebook strani LOOMP. 3. Namen nagradne igre Namen nagradne igre je dvig vpletenosti uporabnikov Facebook strani LOOMP 4. Kdo lahko sodeluje v nagradni igri? V nagradni igri lahko sodelujejo osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki so stare točno 15 let ali so starejše od 15 let in imajo odprt svoj račun na Facebooku. V nagradni igri ne smejo sodelovati osebe, ki sodelujejo pri organizaciji nagradne igre in zaposleni pri Loomp, Urška Berlič s.p., Mengeška c. 66 a, 1236 Trzin S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči potrdi, da sprejema Pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri in da se z njimi strinja. 5. Načini sodelovanja v nagradnih natečajih Sodelujoči morajo odgovarjati na vprašanja, ki jih bo organizator zastavljal na Facebook strani LOOMP ali opraviti nalogo, ki bo navedena za vsako nagradno igro ločeno: https://www.facebook.com/loomp.pets/ . Ob vprašanjih ali navodilih bo posebej navedeno, da so del nagradne igre. Sodelujoči na eno vprašanje lahko poda več odgovorov. Sodelujoči odgovore vpisujejo v komentarje. 6. Nagrajenec in žrebanje Po koncu nagradne igre bo organizator izmed vseh sodelujočih, ki so odgovarjali na zastavljena vprašanja, izžrebal posameznika in mu po pošti poslal praktično nagrado. Žrebanje ni javno in poteka v prostorih organizatorja. Organizator imena vseh sodelujočih natisne na listke in nagrajenca izbere z naključnim žrebom. Ime nagrajenca oziroma ime njegovega računa na Facebooku bo objavljeno na Facebook strani LOOMP. https://www.facebook.com/loomp.pets/ Nagrajenca bomo v časovnici na Facebook strani LOOMP: https://www.facebook.com/loomp.pets/ pozvali, da na zasebno sporočilo Facebook profila pošlje naslov, kamor mu bomo poslali nagrado. Če tega v roku 30 koledarskih dni po pozivu ne stori, izgubi pravico do nagrade, ki ostane nepodeljena. 7. Nagrada Nagrajenec bo dobil praktično nagrado, katere vrednost ne presega 42 EUR in zanjo ni potrebno plačilo dohodnine. Denarno izplačilo nagrad, prenos ali menjava nagrade ni mogoča. 8. Odgovornosti organizatorja Organizator v ničemer ne prevzema nikakršne odgovornosti za: · uporabniške vsebine, objavljene na Facebook strani LOOMP, · nedelovanje storitve, ki je posledica neznanja uporabe storitev, · nedelovanje storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve, · kakršnekoli neželene posledice, ki bi jo sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri. Organizator ne nosi nobenih stroškov, ki pri sodelujočih nastanejo zaradi sodelovanja v nagradni igri. 9. Odgovornosti in pravice iz vsebine komentarjev Sodelujoči je v celoti odgovoren za oddano vsebino in kakovost vsebin, ki jih posreduje. Sodelujoči se zavezuje, da ne bo v nobenem primeru posredoval v objavo vsebin: · na katerih bodo tretje osebe, · ki bodo vsebovale kakršnekoli druge podrobnosti, zaradi katerih ali na podlagi katerih bi bile lahko prizadete katerekoli pravice tretjih oseb, · ki bi lahko povzročile kakršnokoli škodo ali bi bile v nasprotju z veljavno zakonodajo, predpisi in moralo. Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočega vsebine, ki prikazujejo nasilje, orožje, droge, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugega razloga neprimerne, ne objavi ali umakne in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz nagradne igre. Če organizator prejme pritožbo zaradi že objavljene vsebine, ima pravico, da jo brez obvestila in obveznosti do avtorjev, odstrani s spletnega mesta in izloči iz natečaja. Sodelujoči, ki posreduje vsebine, je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročila organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami. 10. Varovanje osebnih podatkov Sodelujoči v nagradnih igrah organizatorju kot upravljavcu dovoljuje, da vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov sodelujočih in registriranih uporabnikov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/04 in 67/07). Organizator zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu. Upravljavec zbirke lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene obveščanja o nagradnem natečaju, vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o novostih, in ugodnostih, ter za druge namene. Organizator se zavezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Sodelujoči lahko od organizatorja kadarkoli zahteva, da v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja, in sicer s klikom na povezavo za odjavo v nogi posameznega promocijskega sporočila po e-pošti ali pisno na naslov organizatorja. 11. Končne določbe Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnih natečajev bo organizator udeležence obveščal z objavami na Facebook strani strani LOOMP.

Zadnja sprememba: 6.2.2017

In:Novice

Pred nami je končno vroče poletje in z njim težko pričakovan dopust. Zato smo ti pripravili 5 koristnih nasvetov na kaj moraš biti pozoren/na poti, da boš s svojimi ljubljenčki užival/a v brezskrbnem dopustu. No pa začnimo… Med samim potovanjem poskrbi za redne postanke, katere izkoristi za daljši sprehod, razgibavanje, opravljanje potrebe in pitje vode. Med dopustovanjem poskrbi, da tvoj štirinožni prijatelji ne bo izpostavljen poletni pripeki. Ohlaja se namreč skozi jezik, ki ima v primerjavi s človeško kožo veliko manjšo površino. Zaradi tega se psi ohlajajo počasneje in posledično težje prenašajo vročino.

 

Pred potovanjem pripravi ustrezne dokumente, ki jih tvoji kosmatinčki na poti v tujino potrebujejo. Ne pozabi na veljavni potni list za hišne živali, vsi psi in mačke pa morajo biti tudi mikročipirani. Pred odhodom na dopust je živalice zaradi morebitnih težav s prebavo, priporočljivo razglistiti (tablete lahko kupiš pri veterinarju ali v lekarni). Ne pozabi jih zaščititi tudi proti zunanjim zajedavcem kot so bolhe, klopi, komarji…

 

Ne smemo pozabiti, da je lahko sprememba okolja za naše štirinožne prijatelje stresna.  Zato ti ob  nakupu hladilnega mazila Petvital podarimo vzorec relax prehranskega dopolnila. Priporočljivo je tudi, da kužek najde svoj prostor, kjer se bo počutil udobno in domače. Pri tem igra pomembno vlogo njegova pasja postelja, katera ima vonj po njemu in mu je zato domača. Zato poskrbi, da s seboj vzameš tudi njegovo ležišče.

 

Tudi živali imajo lahko med potovanjem težave s slabostjo. Če imajo omenjeni problem, jim priskrbi sredstvo proti slabosti. Na potovanje vzemi le zdrave živali.  Zelo dobro je tudi vedeti, kje na ciljni destinaciji se nahaja najbližji veterinar. Ko si pripravljaš zalogo hrane in vode ne pozabi na vašega psička in mu s seboj vzemi hrano na katero je navajen.

 

Zaradi varnosti ga imej med sprehajanjem vedno pod nadzorom in pripetega na povodcu. Novo okolje je zanj zanimivo in lahko kaj hitro pobegne ali steče na cesto. Pri LOOMPU izdelujemo različne ovratnice in oprsnice, glede na potrebe kužkov in zahteve njihovih lastnikov. V primeru, da ti kosmatinček uide ali se ti izgubi, ti ponujamo ODLIČNO REŠITEV! Na pasjo ovratnico ali oprsnico vam  lahko IZVEŽEMO njegovo ime z tvojo telefonsko številko. Tako ti ga bo najditelj brez težav vrnil.

In še nekaj pomembnega….

Kako lahko svojemu loompu zagotoviš, da bo užival brezskrbno na počitnicah brez opeklin? Enostavno!

Priporočamo uporabo super negovalnega mazila s hladilnim učinkom za vroče poletne dni. Pozorni bodimo na vroč asfalt! Ljudje pozabimo, da nas obutev varuje pred žgočimi tlemi, medtem ko psički direktno stopajo po razgretem asfaltu. Pozorni bodimo tudi na drugo podlago, ki se zelo segreje in lahko opeče tačke – skale, pesek.  

Ob nakupu hladilnega mazila Petvital pa ti zraven podarimo še vzorček relax prehranskega dopolnila. Za potovanje brez stresa.

Učinki mazila:

Ščiti blazinice in kožo na šapah pred vlago in izsuševanjem. Neguje razpokane in obrabljene blazinice (tudi v primeru blagih odrgnin). Deluje hladilno. Neguje smrčke, kjer je dlaka redkejša. Neguje suho kožo uhljev.

Uporaba: V namen zaščite mazilo nanesite na čiste in suhe blazinice in kožo med blazinicami pred vsakim sprehodom. Za nego tačk nanesite mazilo po sprehodu oz. večkrat dnevno. Mazilo lahko nanesete na blage odrgnine in opekline. Deluje hladilno, vlaži prizadeto mesto ter pomaga pri celjenju. V primeru hudih opeklin, poškodb blazinic ter bolečih vnetji se pred nanosom mazila PetVital posvetujte z veterinarjem.

  Želimo ti nepozabne dopustniške dogodivščine z tvojimi Loomp-i!

In:Novice

Ugrizi klopov nas lahko doletijo  vse od pomladi pa vse do novembra. Pri nas je najpogostejši navadni oziroma gozdni klop, kateri prenaša boreliozo in klopni meningitis. Ti bolezni sta nevarni tako za človeka, kot tudi za psa. Zato moramo sebe in našega LOOMPA temeljito pregledati, če smo se sprehajali po travniku ali gozdu. Če klop ni okužen običajno ne povzročijo večjih nevšečnosti, razen srbenja ali otekline.

 

 

 

(foto: reuters)

Zakaj je treba klopa odstraniti takoj?

Klopi dobijo bakterije in viruse od živali, predvsem glodavcev, vendar ti ne zbolijo. Če se klop hrani na okuženi živali, se okuži tudi sam. Ko klop dobi gostitelja, se navadno na njem nahrani do konca. Če okuženega klopa odstranimo v 12 urah po vbodu, praviloma ne zbolimo, če pa to storimo v prvih 24 urah, zbolimo le redko. Če se pes vsak dan giblje na področjih kot so travniki, gozdovi, vrtovi, itn. moramo biti še toliko bolj pozorni in opravljati preglede dnevno.

Pravilno odstranjevanje klopa!

Klopa nikoli ne smete nagniti za več kot za 90 stopinj, saj mu tako lahko zlomite vrat in s tem utegne izločiti še več sline in morebitnih virusov. Glej video posnetek!

Klopa primemo s pinceto ali prsti tesno ob koži in ga previdno ter počasi izvlečemo. Če to naredimo sunkovito, je več možnosti, da se bo klop zatrgal.

Klopa nikoli ne stiskajte.

Pazite, da ne stisnete klopovega telesa, saj lahko to povzroči, da se bodo bakterije in bolezen, ki jo klop morebiti prenaša, sprostile v telo vašega psa.

Če glavica oz. rilček klopa ostane v psu:

Če se vam zdi, da je glava klopa še vedno v koži, jo nežno izvlecite s pinceto. Če kakšnega dela glave ne gre odstraniti, zaskrbljenost ni potrebna. Ponavadi ta del odpade kar sam in le redko povzroča težave.

 Velikokrat ostane na psu bulica, katera ni nevarna:

Včasih lahko ugriz klopa psu povzroči nekaj bolečine. Prav tako se lahko pojavi reakcija, tudi alergijska. Velikokrat po odstranitvi klopa na mestu pritrditve ostane bulica, ki ni nevarna in počasi izgine, čeprav pri nekaterih živalih lahko ostane tudi do nekaj tednov.

Po odstranitvi klopa na mesto pika lahko nanesemo mazila za blaženje vnetne reakcije, katere se lahko dobi v lekarni. Mesto pika namažemo večkrat na dan.

Ne glede na vse se boste mnogim težavam izognili, če boste psa primerno zaščitili pred klopi. Bodisi z ampulami, ovratnicami ali domačimi pripravki, ki klope in druge škodljivce odganjajo.

In:Novice

Izdelki Farm Food HE ne vsebujejo nobenih kemijskih antioksidantov, konzervansov, dodanih barvil, arom ali ojačevalcev okusov. Zaradi visoke stopnje čistosti uporabljenih surovin je dodajanje kemijskih antioksidantov in konzervansov izdelkom Farm Food HE povsem odveč. Odsotnost konzervansov omogoča, da lahko hrana ni ”zadušena”, ampak “diha”, s čimer se prepreči segrevanje in nastajanje plesni. Po odprtju Farm Food HE ostane sveža in uporabna še 2 meseca. Da bi preprečili spremembe dragocenih hranil, kot so beljakovine in maščobe, ali izgubo vitaminov, peleti Farm Food HE niso ekstrudirani, temveč so hladno stiskani.Vse sestavine, ki morajo biti za dobro prebavo kuhane (žita), se najprej ustrezno predela , preden se jih vključi v skupno zmes.  

Izdelki Farm Food HE ne vsebujejo zgoščevalcev. 

Zgoščevalce se pogosto dodaja zato, da briketi postanejo trši. Njihova slaba stran je v tem, da v črevesju vežejo določene elemente v sledovih, ki se potem ne absorbirajo. To lahko privede do neravnovesja v prehrani, kar na dolgi rok zelo škodljivo vpliva na zdravje vašega psa. Farm Food HE je hrana za vse pse vseh starosti. 

Psi različnih pasem, starosti, fizičnega stanja in/ali v različnih okoliščinah ne potrebujejo vsak svojo vrsto hrane, ampak le več ali manj biološko uravnotežene hrane. Prebavljivost sestavin in sama sestava Farm Food HE sta takšni, da je hrana primerna tako za mladiče kot za starejše pse. Enako, kot je v naravi! Pri tem nam je posebno pomembna kvaliteta in čistost sestavin, da so s tem jetra kar najbolj zaščitena pred preobremenjenostjo. To je tista skrivnost, zakaj se toliko psov, ki uživajo hrano Farm Food HE, tako dobro počuti in živijo dlje!

Rast mladih psov je veliko bolj enakomerna.

Če mladiče že od vsega začetka hranimo z izdelki Farm Food HE, rastejo veliko bolj enakomerno, brez dobro znanih šokov in bolečin pri rasti. Ta enakomerna rast pripomore k boljšemu in bolj sorazmernemu razvoju kosti, vezi in kit psa, zaradi česar so tudi veliko bolj čvrste. Vzreditelji psov nam vedno znova potrjujejo, da so psi v fazi rasti ves čas “v sorazmerju”. Pri tem je presenetljivo tudi to, da psi, ki uživajo hrano Farm Food, rastejo počasneje v primerjavi z drugimi psi iz istega legla, ki uživajo drugo hrano. Ko pa enkrat odrastejo, so po velikosti enaki. To je zelo očitno predvsem pri večjih pasmah.

Psi so močnejši in bolj mišičasti.

Psi po naravi jedo živalske beljakovine sesalcev. Zato smo pri razvoju peletov Farm Food HE upoštevali naravni prehranjevalni vzorec psov. Tako pri pripravi linije izdelkov Farm Food HE kot vir beljakovin uporabljamo goveje meso namesto piščančjega. Aminokislinski vzorec govejega mesa se namreč pri psih najbolje ujema z naravno strukturo telesa. Psi so tako močnejši in bolj mišičasti.

Izdelki Farm Food HE ne vsebujejo mesa piščancev in druge perutnine.

Ker je večina piščančjega oziroma perutninskega mesa, ki je na voljo, pridobljena iz živali, zaklanih na vrhuncu rasti (pitani piščanci, stari od 5 do 6 tednov), je v njihovem mesu prisotnih veliko naravnih rastnih hormonov (ti naravni rastni hormoni se proizvajajo v hipofizi samega piščanca). Poleg tega vsebuje hrustanec veliko prolina, oziroma “lažnih aminokislin”, ki negativno vplivajo na delovanje pravih aminokislin (prolin je antagonist).

Po naših več kot 30-letnih izkušnjah kombinacija zgoraj navedenih dejavnikov negativno vpliva na celostno zdravje psov. Zdi se, da zaradi naravnih rastnih hormonov trpita predvsem rast mladih psov ter rodnost psic. Ob uporabi odraslih kokoši (ki jih npr. zakoljejo, ko ne nesejo več jajc) se ti negativni učinki ne pojavijo oz. se pojavljajo bistveno redkeje.

Psi so živahnejši in imajo bolj stabilen karakter.

Vedno znova slišimo, da so psi lastnikov, ki so prešli na pelete Farm Food HE, veliko bolj živahni in veseli. To gre pripisati uporabi visoko kakovostnih in naravnih sestavin. Ker uporabljamo predvsem visoko kakovostne (nizozemske) goveje beljakovine, je potrebnih 24% beljakovin, da se več kot v zadostni meri pokrijejo potrebe po aminokislinah. Na ta način pri prebavi nastane bistveno manj odpadnih snovi, zaradi česar so manj obremenjena tudi jetra. Tudi dejstvo, da peletom Farm Food HE nismo dodali nobenih umetnih barvil, arom ali kemijskih antioksidantov, kot tudi ne zgoščevalcev in konzervansov, zelo verjetno pripomore k stabilizaciji karakterja psa in ima nanj pozitiven vpliv.

Dlaka je bolj kakovostna in gostejša.

Predvsem zaradi uporabe čistih govejih maščob, ki pred dodajanjem peletom Farm Food HE niso bile segrete nad 90 °C (dopolnjene z lecitinom in hladno stiskanim lanenim oljem ali škotskim lososovim oljem za dodatne omega 3 in omega 6 maščobne kisline), je presnova pri psih manj obremenjena. Ob upoštevanju dejstva, da v tej hrani ni zgoščevalcev, kemijskih antioksidantov in konzervansov, je razumljivo, da koži ni potrebno igrati vloge organa za izločanje nečistoč in strupov. Vse to, skupaj z uporabo visokokvalitetnih beljakovin, pomaga pri reševanju s prehrano povezanih problemov s kožo in dlako, zaradi česar sta barva in struktura dlake ponovno taki, kot morata biti!

Starejši psi doživijo “drugo mladost”.

Presenetljivo veliko uporabnikov izdelkov Farm Food HE poroča, da starejši psi ostanejo veliko bolj aktivni in živahni v primerjavi s psi iste starosti, ki dobivajo drugačno hrano. Od ljubiteljev psov prav tako redno slišimo, da njihovi psi doživljajo “drugo mladost”, po tem ko so prešli na hrano Farm Food HE. To dejstvo gre v celoti pripisati edinstveni sestavi in visoki stopnji naravnosti sestavin linije Farm Food HE, ki ostanejo povsem nedotaknjene, saj hrana ni ekstrudirana, temveč hladno stiskana.

Hrana Farm Food HE pripomore k veliko boljšemu iztrebljanju.

Psi, ki se prehranjujejo z izdelki Farm Food HE, imajo na splošno čvrste iztrebke. V primerjavi z mnogimi drugimi psi so iztrebki psov, ki se prehranjujejo z izdelki Farm Food HE, zelo temni. To dejstvo gre v celoti pripisati zelo dobri prebavljivosti sestavin. Ker hrana Farm Food HE na kilogram teže vsebuje veliko energije s prebavljivostjo višjo od 86 %, je količina iztrebkov, ko se pes enkrat navadi na hrano, relativno majhna.

In:Novice

1. aprilska šala 😉 hehehe… ŠALO NA STRAN, ZA DANAŠNJA NAROČILA UPORABITE KODO S POPUSTOM 1.APRIL IN PRIZNAMO VAM 15% POPUST NA CELOTEN NAKUP. Upamo, da vam je 1. aprilsko presenečenje všeč in da smo vas malo nasmejali ter vam s tem polepšali dan. Pohitite, saj akcija traja le do konca dneva 😉 Všečkajte  nas tudi na facebooku, da boste na tekočem z našimi novostmi. POVEZAVA FB STRANI: https://www.facebook.com/loomp.pets/  *Popust ne velja na izdelke kot so ležišča, postelje, rjuhe, vezenje in graviranje. NOVO pri LOOMPU! Pasja sončna očala!    Prišel je čas, ko so naši štirinožni prijatelji soncu izpostavljeni po več ur. Zaščita oči je nujna, ne glede na to, ali se nahajajo na vrtu ali na sprehodu. Zato potrebuje tudi vaš kuža dobra sončna očala z visoko UV zaščito! Ko izbirate sončna očala za vašega loompa vedno poiščite oznako, ki označuje, koliko UV žarkov zaustavijo leče. Oznaka UV 400 ali stoodstotna UV-zaščita naj bi bila zagotovilo kakovosti. Izredno kakovstna Loomp sončna očala zagotavljajo vašemu psu brezskrbno veselje pod soncem.