Home PagePogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Pri Loompu lahko kupci naročajo blago preko spletne trgovine, telefona +386 564 20 64 ali po elektronski pošti info@loomp.si.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Z registracijo na http://loomp.si/profil/ postanete član Loompa. Pravico do nakupa v spletni trgovini Loomp imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij
Loomp se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 1. a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
  b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
  d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
  f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  g) način plačila in dostave,
  h) časovno veljavnost ponudbe,
  i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
  j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Loomp ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini Loomp je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med Loompom in kupcem je v spletni trgovini Loomp sklenjena v trenutku, ko Loomp kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Loompa kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Loompa in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Načini plačila

Spletna trgovina LOOMP omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe GLS ali Pošte Slovenije,
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • s Paypalom na račun podjetja

Kupci lahko naročilo plačajo po predračunu ali po povzetju. Možno je le plačilo v enkratnem znesku.

Možen pa je tudi osebni prevzem v poslovnih prostorih Loomp v Trzinu. V tem primeru stroškov prevzema ni. Na prevzemnem mestu Loomp v Trzinu (Mengeška cesta 66 a) je možno plačilo le z gotovino.

Plačila po predračunu: Pri oddaji spletnega naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun. Naročilo bomo izvršili po prejemu plačila na naš TRR. Za hitrejšo obdelavo nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na naš elektronski naslov info@loomp.si.

Plačila po povzetju: Kupnino naročenega izdelka plačate dostavljavcu Pošte Slovenije ali GLS ob prevzemu v gotovini. Če ste v času dostave odsotni, bo poštar v nabiralniku pustil obvestilo o prispelem paketu.

Opozorilo: Če je izbrano plačilo po povzetju, Pošta Slovenije zaračuna provizijo za odkupnino v znesku 1% oz. najmanj 1,05 €.

Dostava

Za dostavo pošiljke bo poskrbela Pošta Slovenije ali dostavna služba GLS. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Cena dostave je 3,50 EUR.  Za težje pakete znaša poštnina 7,50€.

Dostavo blaga za katero ni predvidena brezplačna dostava ali ni v teh pogojih navedena druga cena dostave, bomo zaračunali glede na težo po ceniku Pošte Slovenije ali dostavne službe GLS, z dodatkom stroškov za manipulacije in pakiranje.
Dostavo izven Slovenije bomo zaračunali posebej po ceniku Pošte Slovenije ali GLS.
Če kot plačilno možnost izberete plačilo po povzetju preko Pošte Slovenije, je potrebno k znesku odkupnine prišteti še provizijo za odkupnino v znesku, ki jo za tovrstne storitve obračuna Pošta Slovenije po svojem ceniku.

Dobavni rok

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 3 – 5 delovnih dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času.
Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja od 8 -15 delovnih dni ali izjemoma celo več.
Prosimo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi, kontaktirate na info@loomp.si in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo želeni izdelki dobavljivi.
Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.
Ne zavezujemo se za pravilnosti in popolnost tekstovnega in slikovnega gradiva.

Fotografija in dejanski izgled izdelka se lahko razlikujeta.
Uporaba Loomp izdelkov na lastno odgovornost.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14. dneh od prevzema blaga sporoči na elektronski naslov info@loomp.si ali pisno po pošti na naslov LOOMP, Berlič Urška s.p., Mengeška cesta 66A, 1236 Trzin, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.
Kupec mora v 14. dneh od poslanega sporočila o odstopu od naročila podjetju vrniti blago nerabljeno, nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.
Edini strošek, ki ga ima kupec z odstopom od naročila (nakupa) je neposreden strošek vračila blaga (strošek poštnine), ki ga pošlje na naslov: LOOMP, Berlič Urška s.p., Mengeška cesta 66A, 1236 Trzin.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Izdelke, ki so narejeni po naročilu (postelje, ležišča, izdelki z vezenjem ali ostali izdelki narejeni po naročilu) ni možno zamenjati ali vrniti.

 

 

Izdaja računa

Loomp ob dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu doda tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov ob prejemu naročila.

Vrednostni boni LOOMP

 • Vrednostni bon je darilna kartica, ki gaLoomp proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec (Loomp) pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine
 • Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj lahko za pomoč pišete na info@loomp.si. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.
 • Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.
 • Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust.

Kode za popust 
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Loomp. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Loomp ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ”Imate kupon? Kliknite tukaj za vnos kode” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”potrdi”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.loomp.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.loomp.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice inkrižec”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavo.Pošto Slovenije, GLS ali osebnim prevzemov v poslovnih prostorih Loomp v Trzinu.
 • Način plačila: Izbira se lahko med petimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu ali Paypal plačilo.
 • Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 1. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Člani  so na spletni strani Loomp vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Loomp lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebeje popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Loomp uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Loomp.

Splošni pogoji o varovanju podatkov:

Podjetje LOOMP, Urška Berlič s.p., ki je upravitelj spletne strani loomp.si, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi.
Uporabnik se strinja, da podjetje kot ponudnik storitve, za namen poslovanja zbira in obdeluje njegove osebne podatke.
Prijava na e-novice oziroma prenos razpoložljivih brezplačnih vsebin se smatra kot strinjanje uporabnika, da podjetje zbira in obdeluje njegove osebne podatke, ki so potrebni za izpeljavo pišiljanja e-novic.
Ponudnik hrani osebne podatke uporabnika za obdobje, kot je določeno z zakonom.
Ponudnik je dolžan svoje zaposlene oziroma pooblaščene osebe seznaniti s postopki, pogoji in ukrepi varovanja osebnih podatkov uporabnikov, to pomeni s postopki obdelave in zaščite osebnih podatkov.
Dostop do osebnih podatkov bo imel izključno ponudnik, ki bo poskrbel za varnost podatkov v skladu z zakonom. Zbranih podatkov ne bo v nobenem primeru koristil za druge namene, ki niso navedeni v teh pogojih, oziroma jih ne bo v nobenem primeru posredoval tretjim osebam. Podjetje lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za statistične namene.

Osebni podatki in namen zbiranja
Osebni podatki, ki se zbirajo in obdelujejo, morajo biti ustrezni in po obsegu primerni glede na namene, za katere se zbirajo in nadalje obdelujejo. Za potrebe poslovanja LOOMP, Urška Berlič s.p.
zbira naslednje podatke uporabnikov:

ime in priimek (podatek je potreben za izstavitev računa),
naslov in kraj bivanja (podatek je potreben za izstavitev računa),
naslov elektronske pošte (elektronska pošta se uporablja za pošiljanje računov, za komunikacijo z uporabnikom in za pošiljanje e-novic in drugih vsebin),
telefonsko številko, ter čas in datum prijave (podatek je potreben za hitro komunikacijo v povezavi z naročili).

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, podjetje ne more odgovarjati.

Podjetje se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke uporabljalo in obdelovalo izključno in samo v skladu z določili in za namene, navedene v teh splošnih pogojih. Podatki se koristijo za:

izstavljanje računov,
komunikacijo ob morebitnih težavah,
izobraževanje, obveščanje in promocijo.
Obveščanje uporabnikov
Podatki, pridobljeni ob prenosu brezplačnega e-gradiva, bodo uporabljeni za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov ter ostale potrebne komunikacije med uporabnikom in spletno stranjo loomp.si. Uporabniki so v primeru naročila izobraževalne vsebine, prijave na e-novice oziroma prijave na razpoložljive brezplačne vsebine uvrščeni na e-poštni seznam, ki ga uporabljamo za občasno pošiljanje informativnega gradiva in sporočil v obliki elektronskih pisem. V primeru, da boste eksplicitno izrazili, da ne želite prejemati teh sporočil, bomo to takoj upoštevali. V vsakem poslanem informativnem elektronskem sporočilu bo jasno razvidna tudi možnost za odjavo od teh sporočil.

Uporabnik, ki se je naročil na prejemanje informativnega gradiva v obliki elektronskih sporočil ponudnika, soglaša, da mu lahko ponudnik pošilja elektronska poštna obvestila na njegov elektronski naslov, ki ga je vpisal ob prijavi. Soglaša tudi, da ponudnik podatke, vpisane ob prijavi, hrani in obdeluje na način kot je opredeljen v teh Splošnih pogojih o varovanju podatkov.

Elektronska obvestila ponudnika so lahko informativne narave in se nanašajo na ponudnikove storitve (izobraževalne vsebine, delavnice in tečaje, ki jih organizira v lastni režiji ali v sodelovanju z drugimi partnerji), vsebujejo lahko tudi nasvete, promocijski material, akcije in ugodnosti in druga sporočila o storitvah podjetja. Uporabnik soglaša, da lahko ta obvestila vsebujejo tudi komercialna sporočila ponudnika ali tretjih oseb.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik beleži podatke o tem, kateri uporabnik je prebral določeno elektronsko poštno sporočilo ter katere spletne povezave v sporočilu je pogledal. Uporabnik soglaša, da lahko ponudnik tako pridobljene podatke uporablja za prilagoditev ponudbe in/ali vsebine bodočih elektronskih poštnih obvestil, ki jih pošlje določenemu uporabniku.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Masovno pošiljanje elektronske pošte na naslove prejemnikov, ki tega poprej niso odobrili, oziroma pošiljanje v nasprotju z veljavno zakonodajo, je izrecno prepovedano in se smatra kot grobo kršenje splošnih pogojev.

Uporabnik je seznanjen z dejstvom, da bo v primeru uporabe storitve v nasprotju z veljavno zakonodajo ponudnik v polni meri sodeloval s pristojnimi državnimi organi.

LOOMP, Urška Berlič s.p.

Komunikacija
Loomp bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Loomp izrecno spoštoval.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. LOOMP, Urška Berlič s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Cene

Vse cene so izražene v EUR (evrih) in vsebujejo DDV.

Izdelava

Narejeno v Sloveniji.