Želimo vam lep december, vesele Božične praznike in vse dobro v letu 2024.

Potrebujete pomoč?

5 NASVETOV ZA SPROŠČENE PRAZNIKE Z KOSMATINCI

º

Leto se bliža koncu in kmalu bo pred nami novoletna zabava. Da pa bo silvestrovanje kar se da srečno in sproščeno za naše hišne ljubljenčke, je tukaj nekaj nasvetov za ustvarjanje varnih in mirnih trenutkov med prazniki.

1.VARNI KOTIČEK

Možnost skrivanja v udobnem in temnem prostoru

našim ljubljenčkom zagotavlja večji občutek varnosti. Kar lahko naredimo za njih je, da postavimo v prostor pasji boks in ga pokrijemo z brisačo ali odejo za dodatno zaščito. Če ljubljenček ni navajen na boks ga lahko, če ga zaprete vanj, še bolj prestrašite. V tem primeru, ga damo v prostor kjer se dobro počuti in kjer se ne more poškodovati. Če najdejo svoj varen kotiček pod kavčem, pa jih ne vabimo ven.

 

2. SPREHODI

V začetku dneva poskrbite, da ima pes dovolj psiho-fizičnih aktivnosti.

Omogočite mu dovolj gibanja, vohanja in raziskovanja. S tem bo bolj sproščen in manj nagnjen k paniki med ognjemetom. Za zadnji sprehod izkoristite zgodnje večerne ure.

Oprema na sprehodu naj bo ta dan z DVOJNIM pripenjanjem. To pomeni, da je pes pripet na oprsnico in z drugim koncem povodca na ovratnico. S tem si psa dodatno zavarujemo v primeru, če se ustraši poka. Ob sili pobega se lahko namreč ovratnica ali oprsnica strga in tako lahko pobegne.

 

3.INDETIFIKACIJSKA OPREMA

Največja nevarnost je seveda to, da bi se naš ljubljenček iztrgal iz opreme in pobegnil.

Tudi če  ga imate v hiši, se lahko ob najmanjši neprevidnosti gostov izmuzne iz hiše in pobegne. Prepričajte se, da ste posodobili vse vaše podatke in da so psi opremljeni z ovratnico ali oprsnico na katerem je vaš kontakt. Prav tako se prepričajte, da so podatki na mikročipu pravilni.

 

4.HRANA JE ZAKON

Hrana spreminja čustveno stanje in tudi hrup lahko povežemo s pozitivnimi stvarmi.

V tistem večeru mu lahko ponudimo nekaj zabavnega, kot na primer njegovo najljubšo igračo za žvečenje, kakšno naravno žvečilko ali kong napolnjen z pašteto ali arašidovim maslom. Naše mačje prijateljice pa lahko sprostimo z vonjem baldrijana ali mačje mete.

 

5.OSTANITE MIRNI

Pomembno je, da ostanete mirni in ga dodatno ne razburite.

Če ljubljenčku ustreza ga lahko božate in se z njim pogovarjate v pomirjujočem tonu. Nikakor pa psa ne dvigujte in stiskajte, ker lahko občutek utesnjenosti stres samo še poveča. Če imate goste, jih opozorite, da psa ali mačko pustijo na miru, jih ne iščejo v prostoru in jih ne privabljajo iz njihovega varnega kotička.

Če imate ljubljenčka, ki je ekstremno boječ in mu zgornje stvari ne pomagajo, se pogovorite s svojim veterinarjem o drugih možnosti lajšanja stresa.

 

Loompovi ostali blogi

blank

S PSOM V VARNO JESEN

Jesen je za nas lastnike res krasen letni čas, kot nalašč za odhod na prosto in idealno za daljše pasje sprehode. Toda jesenski meseci prinašajo

Preberi >>
blank

6 PASEM KI OBOŽUJEJO SNEG

Zimske počitnice so se za nekatere otroke že končale, nekateri pa so ravno zakorakali snežnim pustolovščinam naproti. Snežna odeja je še povsod dovolj debela, da

Preberi >>

Postani del
družine Loomp

Prijavite se na naše e-novičke in prejmite kodo* za

5 % POPUST

blank

za vaš prvi nakup.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah, novicah in zanimivih vsebinah iz sveta ljubljenčkov. Od prejemanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

*Kode ni mogoče koristiti na že znižane izdelke in na izdelke po naročilu.

Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.