Želimo vam lep december, vesele Božične praznike in vse dobro v letu 2024.

Potrebujete pomoč?

5 PASJIH NOVOLETNIH ZAOBLJUB

º

Vstopili smo v novo leto, z novimi cilji in zaobljubami. Skoraj vsak je že kdaj imel novoletno zaobljubo v zvezi z zdravim načinom življenja, opustitev kajenja, varčevanjem denarja, več gibanja na svežem zraku, več potovanj…Slednje je še vedno vprašanje časa in splet dogodkov na globalni ravni, pa vendar držimo pesti in bodimo bolj optimistični da nam letošnje leto prinese tudi več izletov in druženja s prijatelji.

Čeprav smo si zastavili različne cilje in ambicije na osebnem in poslovnem področju, pri novoletnih odločitvah pogosto spregledamo naše ljubljenčke.

Veselje in ljubezen, ki nam ga naši lumpi prinašajo vsak dan, bi moralo biti zdravje, zadovoljstvo in sreča naših kosmatinčkov med glavnimi prednostnimi nalogami v novem letu.

Obstaja veliko načinov in metod kako izboljšati življenje ljubljenčkov in prav novo leto je idealni čas, da poskrbite tudi za njih.

Če želite sebi in svojemu ljubljenčku v novem letu izboljšati kvaliteto življenja si preberite teh 5  nasvetov:

  1. PRI VSAKEM OBROKU IZMERITE KOLIČINO HRANE

Tako kot pri ljudeh, se tudi teža živali hitro nabere in pozna, če mu vsakič malo drugače  izmerimo količino hrane, ki jo zaužije. Ste vedeli, da je po ocenah v ZDA malo manj kot 60% mačk in 54% psov prekomernih težkih in predebelih. Prav debelost je največja skrb za zdravje in dobro stabilno počutje naših hišnih ljubljenčkov.

Zato je natančno merjenje hrane še kako pomembna, da preprečite prekomerno najedanje in s tem povečanje telesne teže. Natančno preberite navodila za hrano in uporabljajte vedno enaki odmerek, kot je dnevno dopusten za vašega ljubljenčka

  1. VEČ GIBANJA IN NOVE AKTIVNOSTI

Sedaj je idealni čas, da skupaj začneta migati.Veliko delamo od doma in gibanje na svežem zraku bo prijalo obema oziroma celi družini. Vsaj dvakrat na dan se odpravite na sveži zrak. Lahko je to klasični pohod, hitra hoja, hoja v hrib ali tek za tiste bolj zagrete športnike. Ko se boste skupaj gibali vas bo to še bolj povezalo in odnos bo tako med vami postal še bolj poglobljen. Vsekakor pa je kakršnakoli aktivnost priporočljiva in koristna za zdravje in dobro počutje lastnika in psa.

  1. IGRANJE IN NOVI TRIKCI

Čas, ko se igrate z vašimi kužki in mucki zelo pomemben, saj jo vaš kosmatinec dojame kot odlično zabavo. Od prinašanja raznih predmetov in lovljenje žogic ter skrivalnic so lahko tudi dobro razvedrilo za oba.

  1. PREGLED PRI VETERINARJU

Veterinar naj vsaj enkrat na leto pregleda vašega ljubljenčka, da se prepriča o njegovem zdravju in tako pomaga pri zgodnjem odkrivanju morebitnih boleznih in težav.

  1. REDNA HIGIENA

Krtačenje pasje in mačje dlake je predvsem priporočljiva, saj tako odstranimo odmrle dlake, kožušček pa bo postal bolj mehak in sijoč. Prav tako je redno ščetkanje zob super način za zdravo ustno votlino. Mislimo na to že sedaj, da bo kosmatinec na stara leta brez težav in z veseljem hrustal in jedel.

Loompovi ostali blogi

Postani del
družine Loomp

Prijavite se na naše e-novičke in prejmite kodo* za

5 % POPUST

blank

za vaš prvi nakup.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah, novicah in zanimivih vsebinah iz sveta ljubljenčkov. Od prejemanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

*Kode ni mogoče koristiti na že znižane izdelke in na izdelke po naročilu.

Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.