Želimo vam lep december, vesele Božične praznike in vse dobro v letu 2024.

Potrebujete pomoč?

6 PASEM KI OBOŽUJEJO SNEG

º

Zimske počitnice so se za nekatere otroke že končale, nekateri pa so ravno zakorakali snežnim pustolovščinam naproti.

Snežna odeja je še povsod dovolj debela, da se lahko veselimo in uživamo na snegu z našimi malčki in kosmatinci.

Večina kužkov sneg obožuje in so rojeni za zimo in bodo z vami radi imeli pasje pustolovščine tudi pri nizkih temperaturah.

Seveda pa vsi psi ne marajo snega in se rajši grejejo ob kaminu kot da zunaj skačejo, kopljejo in se valjajo po snegu. Včasih je za pse, predvsem manjše kužke in bolj kratkodlake preprosto prehladno.

Veš katerih 6 pasem najbolj obožujejo sneg?

Preveri, mogoče je prav tvoj med njimi.

Aljaški malamut: že njegovo ime nam razkrije, da gre za velikega psa iz Aljaske, kjer se pozimi temperatura spusti pod -30 °C. Imajo zelo gosto dlako, ki jim pomaga ohranjati toploto, zato so idealni zimski spremljevalci.

Novofundlandec:veliki in močan pes, ki izvira iz Kanade. Vzrejeni so za delo v ledeni vodah. Ribištvo je bilo včasih na Novi Fundlandiji  najpomembnejša panoga. Na vsaki ribiški ladji so imeli tega mogočnega psa, da je reševal ribiče z vode, če so padli v mrzlo morje. Njihova dvojna dlaka ter fizična velikost in moč so popolni za snežne radosti in bodo z vami uživali na snegu.

Sibirski haski:je zelo priljubljen snežni pes, ki prihaja iz hladnega podnebja Sibirije. Tako kot ostali zimski psi ima zelo gosto dlako in so pripravljeni na zimske aktivnosti. Sobivali so z eskimi, ki so stalno iskali hrano, zato so bili vzrejeni kot vprežni psi. Huskiji so kondicijsko zelo vzdržljivi in vajeni zelo nizkih temperatur, zato poskusite kdaj vprešti sani in se z njimi zabavajte na snegu.

Labradorec:na splošno za njih velja, da uživajo z vami v vseh letnih časih in vse kar počnete, rad počne z vami. Labradorci so priljubljeni in odlični spremljevalci, ki obožujejo sneg. Njegova dvojna dlaka je kot nalašč za zimske avanture na prostem.

Tibetanski terier: so edinstveni in prihajajo iz gorate pokrajine Tibeta. Uporabljali so jih za čredo ovac in pridobivanje predmetov s pobočja. Imajo »snežne« noge, velike, okrogle in ploske tace, ki so kot nalašč za potovanje po zasneženih gorah in hribih.

Samojed:ima gosto in puhasto belo dlako, ki se brez težav prilagodi snegu in mrzlemu vremenu, saj so bili vzrejeni v Sibiriji, kjer temperature padejo pod -60°C. Njihova usta so prav tako obrnjena navzgor tik ob kotičkih, kar preprečuje da bi se okrog njihovega gobčka in obraza nastale ledenice. Te pse so že tisoč let uporabljali za sankanje in premikanje potnikov in tovora po ledenem terenu. Uporabljali so jih tudi za lov in čredo ter na raznih odpravah.

Loompovi ostali blogi

Postani del
družine Loomp

Prijavite se na naše e-novičke in prejmite kodo* za

5 % POPUST

blank

za vaš prvi nakup.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah, novicah in zanimivih vsebinah iz sveta ljubljenčkov. Od prejemanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

*Kode ni mogoče koristiti na že znižane izdelke in na izdelke po naročilu.

Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.