Želimo vam lep december, vesele Božične praznike in vse dobro v letu 2024.

Potrebujete pomoč?

BOŽIČNI PASJI PIŠKOTI

º

Peka piškotov nas sprosti, požene kri v žile, vzpodbudi domišljijo, napolni z energijo in nas še bolj poveže. Obenem nam pričara nasmešek na obraz…uppps! tudi na gobček! Saj ne pozabimo tudi na naše kužke. Prazniki bodo vsak čas tukaj, zato smo v sodelovanju z pasjo pekarno Tačka pripravili en ”easy” recept za božične pasje piškote z banano in cimetom.


Banana je zelo okusen sadež, ki ga psi običajno obožujejo. Ima pa tudi veliko dobrih lastnosti:
Kalij : pomaga krepiti kosti in omogoča boljšo absorpcijo kalcija.
Vitamin B6 : ima protivnetno delovanje in pomaga preprečevati bolezni srca in ožilja.
Vitamin C : za okrepitev imunskega sistema in ohranjanje stabilne ravni krvnega tlaka.
Vsebuje naravne probiotike : ti pomagajo uravnavati črevesno floro, kar je ključna sestavina zdravega prebavnega sistema.
Cimet – Ne samo da ima cimet izredno prijeten vonj in okus, cimet ima za pse tudi veliko koristi za njihovo zdravje.


KAJ POTREBUJETE ZA PEKO PASJIH PIŠKOTOV:
Poleg sestavin za pripravo keksov in seveda pečice, potrebujete primerne posode, palični mešalec, dve roki za gnetenje, pekač, valjar, modelčke in peki papir.
SESTAVINE:
250g POLNOZRNATE PIRINE MOKE
1 BANANO
1 JAJCE
1 VELIKO ŽLICO KOKOSOVOVEGA OLJA
1 ČAJNA ŽLIČKA MEDU
1 ČAJNA ŽLIČKA CIMETA

V eno skledo damo pirino moko, v drugo skledo pa vse ostale sestavine (banano zrežete na male kocke), ki jih s paličnim mešalnikom zmeljemo da dobimo lepo gladko zmes brez grudic.
Mokre in suhe sestavine združimo skupaj in premešamo. Dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo še malo moke, da dobimo testo, ki se lepo oblikuje v kroglico.
!NASVET! – če se vam ne mudi, pustite da testo počiva vsaj 2 uri v hladilniku. Testo bo lažje oblikovati.
Nato testo tanko razvaljamo (cca. 4mm) in z modelčkom oblikujemo piškote. Piškote naložimo na pekač (4 krat jih preluknjamo z vilico, da se ne napihnejo), ki ga obložimo s peki papirjem.
Pečico segrejemo na 180 stopinj C, piškote pečemo približno 20-25 minut.
Teorijo smo spoznali, zdaj pa le veselo na delo! Naj peka piškotov postane prijetno in sproščujoče delo, ki obrodi slastne sadove.
Naj še povemo, da ima tudi pasja pekarna Tačka, čisto svoj skrivni recept za božične pasje piškote – PRAZNIČNI JABOLČNI PIŠKOTI S CIMETOM.
Prepričani smo, da bodo vaši kužki oboževali oba recepta:)
Naj iz hiše zadiši po po cimetu in piškotih.

Loompovi ostali blogi

blank

S PSOM V VARNO JESEN

Jesen je za nas lastnike res krasen letni čas, kot nalašč za odhod na prosto in idealno za daljše pasje sprehode. Toda jesenski meseci prinašajo

Preberi >>

Postani del
družine Loomp

Prijavite se na naše e-novičke in prejmite kodo* za

5 % POPUST

blank

za vaš prvi nakup.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah, novicah in zanimivih vsebinah iz sveta ljubljenčkov. Od prejemanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

*Kode ni mogoče koristiti na že znižane izdelke in na izdelke po naročilu.

Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.