Želimo vam lep december, vesele Božične praznike in vse dobro v letu 2024.

Potrebujete pomoč?

JE OPRSNICA PRAVILNA?

º

Ali ste vedeli , da lahko napačno oblikovana oprsnica povzroči več škode kot koristi.

Nepravilna oprema lahko vašemu kosmatincu povzroča nelagodje ali celo bolečino, s tem pa lahko vodi v vedenjske težave in telesne poškodbe psa. Ali bodo sprehodi prijetni in brez stresa je odvisno od opreme, ki jo izberete vi.

Pri Loompu izdelujemo oprsnice SPORT in oprsnice PERFECT FIT SPORT ki omogočajo neovirano gibanje ramenskega predela. Hkrati pa ne povzročajo drgnjenja za sprednjimi nogami, saj so oprsnice Loomp daljše od običajnih.

Strokovna raziskava (celotno raziskavo si lahko preberete na spodnji povezavi) je med drugim razkrila, kako pomembno je neovirano gibanje ramenskega predela. Neoviran ramenski predel omogoča pravilno in nemoteno gibanje psa. To pomeni, da okoli lopatic oz. prsnega dela v vodoravni legi ni nobenih trakov. Pasji fizioterapevti zato odsvetujejo uporabo opreme, ki imajo v ramenskem ali prsnem delu vodoravne trakove, saj take oprsnice vplivajo na naravno gibanje lopatic. 

blank

Prednosti LOOMP SPORT oprsnic:

 • Ne pritiska na ramenski obroč. Kakršenkoli pritisk na mišice sprednjih nog omejuje gibanje in lahko vodi v preobremenitev sprednjega dela. (Bolečine in zategnjenost mišic)
 • Narejena je v obliki črke Y, kar pomeni da NE leži na mehkem delu vratu (sapniku), ampak na prsnem košu. Če pes na povodcu sunkovito potegne oprsnica pritisne na pleča in kosti, ter s tem pa prepreči morebitne poškodbe mehkega dela vratu.
 • Oprsnice so daljše od običajnih, zato ne drgnejo psa za sprednjimi nogami. Drgnjenje za sprednjimi nogami povzroča poškodbe kože in bezgavk, ki se nahajajo v tem predelu. Hkrati pa so oprsnice Loomp oblazinjene in podložene z zračnim in mehkim materialom.
 • Ne poškodujejo in ne lomijo pasje dlake.
 • Oprsnica je pralna pri 30°C.
 • Primerne za kratkodlake, dolgodlake in gole pse.
 • Oprsnice za pse se poljubno regulirajo na hrbtnem delu.
 • Podložena oprsnica za psa ublaži obremenitve na prsni koš.
 • Različne velikosti oprsnic (XXS – XXL).
 • Pestra izbira različnih barv.
 • Oprsnice se ujemajo s povodci in ovratnicami Loomp.
 • Oprsnice Loomp so narejene v Sloveniji.

blank blank

Ko izbirate ustrezno oprsnico za vašega psa, bodite pozorni na to, kako oprsnica leži in da omogoča psu svobodno gibanje.

*Povzeto po študiji: https://www.tierphysio-jost.ch/2018/01/22/betrachtungen-zum-norwegergeschirr/

Loompovi ostali blogi

blank

S PSOM V VARNO JESEN

Jesen je za nas lastnike res krasen letni čas, kot nalašč za odhod na prosto in idealno za daljše pasje sprehode. Toda jesenski meseci prinašajo

Preberi >>

Postani del
družine Loomp

Prijavite se na naše e-novičke in prejmite kodo* za

5 % POPUST

blank

za vaš prvi nakup.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah, novicah in zanimivih vsebinah iz sveta ljubljenčkov. Od prejemanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

*Kode ni mogoče koristiti na že znižane izdelke in na izdelke po naročilu.

Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.