Želimo vam lep december, vesele Božične praznike in vse dobro v letu 2024.

Potrebujete pomoč?

KAJ VSE SE LAHKO NAUČITE OD KOSMATINCEV V ČASU KARANTENE?

º

Če čas karantene preživljate s svojimi hišnimi ljubljenčki, boste s časoma ugotovili, da je ta skupni čas odličen način da se naučite nekaj več o njih.

Tukaj si preberite 6 stvari, kaj vas lahko naučijo hišni ljubljenčki, medtem ko ostajate doma.

1. MOTEN SPANEC

Živali so navajene, da imajo čez dan neko svojo rutino spanja. Ko smo doma, so radi v naši bližini in je zaradi našega dodatnega časa moten njihov urnik spanja. Na primer pri mačkih lahko dodaten čas pomeni, da bodo čez dan ostali budni in bodo tako ponoči spali več. Ne motimo jih preveč, naj se igrajo s svojimi igračami ali naj prespijo dopoldne, kot so to počeli ko vas ni bilo zraven.

2. BODITA KREATIVNA

To se morda sliši malo hecno, pa vendar medtem ko smo v karanteni smo vsi malo nemirni.

Tako kot vi, tudi žival potrebuje gibanje in aktivnost. Še vedno lahko telovadimo doma v zaprtih prostorih ali na vaši terasi, kljub temu da psa ne moremo peljati v pasji park.

Bodite kreativni in sestavite svoj poligon na zanimiv način, kjer se lahko vi in vaš pes odlično razmigata. Uporabite predmete, ki jih imate doma: metlo, stol,pručka, nižja miza, škatla za shranjevanje, kolebnica, razne žoge…Če boste v ustvarjanje poligona vključili še vaše otroke, je to lahko super zabava za vso družino.

3. NOVI PREDMETI IN VZBUJANJE POZORNOSTI

Če delate od doma, bo računalnik in ostali pripomočki za delo verjetno vzbudili zanimanje vaših štirinožnih prijateljev in tako njihovo okolico obogatili z nečim novim. Tudi živali so radovedne in z vsem zanimanjem spremljajo nove stvari.

Morda boste sedaj ugotovili, da imate med delom zdaj novega šefa oziroma »nadzornika«

4. ONI VEDO KDAJ POTREBUJETE ODMOR

Velikokrat v službi odmor izgleda tako, da sploh ni časa za pravo malico. Prej je pomembna e-pošta, telefonski klici in ostale naloge, ki jih imamo za dokončati, tako da včasih kar delamo skozi odmor.

Ko pa delamo od doma, se naši kosmatinčki trudijo, da ostanemo na pravi poti in si privoščimo odmor. S svojimi glasovi in pogledi, ki se jim ne moremo upreti nas prisilijo, da jih se z njimi malce poigramo, jim damo zajesti in zraven pripravimo še odmor za sebe.

5. RADI IMAJO ON-LINE SESTANKE

Veliko podjetij je opazilo, da imajo njihovi zaposleni doma živali. Ugotovili so, kako pozitivno vplivajo na njihovo počutje in razpoloženje. Študije so pokazale, da prisotnost psa vpliva tudi na produktivnost in da odlično tudi vplivajo na odnose in povezovanja s sodelavci.

V času karantene ljudje radi pokažejo svoje živali še drugim sodelavcem in zabavno jih je predstaviti kolegom, ki jih morda prej še niso imeli možnosti spoznati.

6. V KARANTENI LEPŠE Z PRIJATELJEM

Hvaležni smo za svoje kosmate prijatelje, da so z nami v času družbenega distanciranja. V času, ko se je vse spremenilo čez noč in smo omejeni s stiki. Lepo je, ko veš da je tvoj najboljši prijatelj s teboj, ko veš da te ne bo nikoli razočaral in ko veš, da ti je podaril svoje srce.

Kdor še nima kužka ali mucka, je sedaj pravi čas, da razmislite o tem, da bi ga posvojili. Pri tem ne pozabite, da je veliko zavetišč, kjer je veliko živali in morda prav vaš novi prijatelj čaka na vas.

Loompovi ostali blogi

Postani del
družine Loomp

Prijavite se na naše e-novičke in prejmite kodo* za

5 % POPUST

blank

za vaš prvi nakup.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah, novicah in zanimivih vsebinah iz sveta ljubljenčkov. Od prejemanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

*Kode ni mogoče koristiti na že znižane izdelke in na izdelke po naročilu.

Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.