Želimo vam lep december, vesele Božične praznike in vse dobro v letu 2024.

Potrebujete pomoč?

V ITALIJI SO ZAPUSTILI SKORAJ 2.000 PSOV. IZGOVOR? KORONA VIRUS

º

V ITALIJO SO ZAPUSTILI SKORAJ 2.000 PSOV. Izgovor? Korona virus

Vsak dan se po svetu povečuje preplah zaradi epedimije koronavirusa. Mediji širijo informacije za preventivne in kurativne ukrepe, kako ravnati v primeru če virus doleti tudi nas ali naše bližnje.

Korona virus je hudo prizadel sosednjo Italijo. Celotna Italija je izolirana, meje se zapirajo ter velja omejitev gibanja. Zaradi panike je veliko ljudi zapustilo svoje domove in se odpravilo oziroma rdečih con v »varnejše kraje«.

Na žalost pa so lastniki za seboj pustili tudi svoje hiše ljubljenčke. Razlog za toliko zapuščenih psov naj bi bil corona virus, saj nekateri verjamejo, da lahko psi prenašajo virus tudi na njih, vendar po podatkih temu ni tako. Lastniki živali so pripeljali svoje pse v zavetišča z izgovori, da zanje ne morejo več skrbeti zaradi korone virusa ali na splošno zaradi slabega počutja. Od 20. Februarja do 9.3.2020 naj bi bilo 2.000 več zapuščenih živali v primerjavi z lanskim letom. Na dan so sprejeli približno 100 zapuščenih psov. Število zapuščenih živali se je v primerjavi z lanskim letom povečalo za kar 30% v samo dvajsetih dneh. To so podatki, ki jih je objavilo italijansko združenje za zaščito živali in okolja.

Vir: https://www.vesuviolive.it/ultime-notizie/328325-coronavirus-cani-abbandonati/

Loompovi ostali blogi

Postani del
družine Loomp

Prijavite se na naše e-novičke in prejmite kodo* za

5 % POPUST

blank

za vaš prvi nakup.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah, novicah in zanimivih vsebinah iz sveta ljubljenčkov. Od prejemanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

*Kode ni mogoče koristiti na že znižane izdelke in na izdelke po naročilu.

Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.