Želimo vam lep december, vesele Božične praznike in vse dobro v letu 2024.

Potrebujete pomoč?

ZABAVNE IGRE S PSOM NA SNEGU

º

Večina kužkov sneg obožuje in prav v veselje jih je opazovati kako uživajo v igri z njim. Mrzlo vreme in snežna odeja nista samo za opazovanje skozi okno, ampak se odpravite ven in skupaj s svojim psom uživajte v zimski idili.

Če se odpravita le na kratke sprehode, si preberite kako lahko popestrite vaše zimske aktivnosti na snegu.

Lepo je gledati to veselje in navdušenja psa, a hkrati ga opazujte in bodite pozorni in razmisli o nekaj pomembnih stvareh predno se odpravita ven.

Le tako bo pes varno in veselo raziskoval snežne radosti v mrzlih zimskih mesecih:

Omejite čas svojega psa na prostem v hladnem vremenu-tudi pes se lahko prehladi.

• Svojega mladička ali kratkodlakega psa oblecite v plašček in škorenjčke, da ga ne bo zeblo in mu bo toplo v nizkih temperaturah na prostem.

• Vedno mu zagotovite dovolj sveže vode, da vaš pes ne bo užival snega, ki lahko vsebuje kemikalije, umazanijo, sol itd.

• Po igri očistite psu tace in odstranite morebitne ostanke razmrzovalnika, ki je strupen za pse.

• Ne pozabite, da starejši psi ali psi z artritisom ter ostalimi boleznimi morda ne bodo tako tolerantni na mraz.

• Če imate kakršne koli pomisleke glede zimske varnosti vašega kužka, se posvetuj z veterinarjem.

4 ZIMSKE IGRE S PSOM NA SNEGU

PRINESI

Prinesi je zabavna igra, ki vašemu psu nudi psihično in fizično stimulacijo. Če se igra zmerno, je igranje varno tudi v snežnem vremenu.

Izogibajte se igri prinašanja po ledu ali blizu zaledenelih jezer, da nebi psu spodrsnilo in bi lahko padel vanj.

Uporabljajte disk ali žogico vpadljive barve, da jo je enostavno najti v snegu. Če pri roki nimate igrače za metanje, bo pes morda celo užival v teku za snežnimi kepami.

SNEŽNI LABIRINT

Če želite narediti snežni labirint za svojega psa, preprosto ustvarite ozke poti na svojem dvorišču z lopato za sneg. Nato povežite poti v zabavne, vijugaste vzorce. Ko ustvarite svoj labirint, izpustite psa in opazujte ,kako se premika po poteh.
Ne samo, da se bo pes dobro razgibal, ko bo tekel skozi labirint, bo dobil tudi duševno stimulacijo, ko bo poskušal najti pot ven.
Ne pozabite narediti snežnega labirinta v ograjenem prostoru, kjer kuža ne more pobegniti. V nasprotnem primeru imejte psa na dolgem povodcu.

SPREHOD
Greva na sprehod?

To razume vsak pes in bo navdušen ne glede na to, kako toplo ali hladno je zunaj. Psa lahko vedno varno sprehajate po snegu. Razmislite o tem, da psa čez dan pogosteje peljete na krajše sprehode, da se izognete dolgotrajni izpostavljenosti mrazu.

Ves čas sprehoda skrbno opazujte svojega psa ali ga zebe; če opazite, da drhti ali se trese, ga peljite na toplo.

PODIRANJE SNEŽAKA ali VELIKE KEPE

Snežaki ali velike snežne kepe so lahko odlična zabava za psa.

Sicer za snežaka potrebujete malo dlje da ga postavite, a si vzemite to kot dober trening tudi za vaše telo in veselje za psa.
Namesto nosu ste lahko bolj izvirni in dodajte kakšen priboljšek za vašega kužka.

Spremljajte njegovo veselje, kako bo skočil v sneženega moža ali sneženo kepo. Prepričani smo, da bosta ob tej igri vesela oba.

Želimo vam veliko zabave na snegu.

Loompovi ostali blogi

Postani del
družine Loomp

Prijavite se na naše e-novičke in prejmite kodo* za

5 % POPUST

blank

za vaš prvi nakup.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah, novicah in zanimivih vsebinah iz sveta ljubljenčkov. Od prejemanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

*Kode ni mogoče koristiti na že znižane izdelke in na izdelke po naročilu.

Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.